برنده صلح نوبل در سال 2011، لیما گباوه، که جنبش عظیم زنان برای صلح در لیبریا به وجود آورد و موفق شد که جنگ داخلی سال 2003 را پایان دهد، درباره اوبونتو می گوید:
I a what I am because of who we all are"
(برای آشنایی با خانم گباوه، اینویدیو را ببیند)
فلسفه ابونتو بر این پایه استوار است که تمامی جامعه، نه تنها بخش کوچکی از آن، بلکه همه جامعه، تلاش خود را به کار بندد تا یک انسان، به مقام انسانیت خود دست یابد، و کرامت او حفظ شود. هر انسانی باید بخشی از قبیله و جامعه تلقی شود، و با او برخوری انسانی صورت گیرد.
و اینگونه است که اسقف توتو، مبارز همراه نلسون ماندلا می گوید: «بدون دیگران، و به تنهایی، تو نمی توانی که انسان باشی»
بر اساس این تفکر است که اندیشه سوسیالیستی بنیان می گیرد، و این باور پدید می آید که هر انسانی، به صرف انسان بودن، باید از حداقل های زندگی و رفاه، بهره داشته باشد.
اما آیا این پایان کار فلسفه عظیم ابونتو است؟
بر اساس این فلسفه است که انسان ها، موظف هستند به دیگران نیز بیاندیشند. بعد از اینکه نلسون ماندلا پیروز شد، این مفهوم با ارزش، به صورت گسترده تری در سطح بین المللی مطرح شد، تا آنجا که حتی دیپپلماسی اوبونتو نیز شکل گرفت.
اوبونتو یک معنای روش زندگی است، ماندلا این مفهوم شگرف را اینچنین تشریح می کند:
در زمان های گذشته، زمانی که مسافران به روستای ناشناسی می رسیدند، نیازی نبود که درخواست غذا و یا آب کنند، مردم خودشان به آنها غذا می دادند و از آنها پذیرایی می کردند. این رفتار، یک شکل از ابونتو است. ابونتو به معنای این نیست که مردم نباید ثروتمند شوند و برای خودشان چیزی داشته باشند، بلکه سوال اینجاست، آیا شما حاضر هستی که گونه ای زندگی کنی (مثلا ثروت جمع کنی) که در اثر رفتار شما و به خاطر شما، جامعه ای شما نیز رشد کند و بهبود یابد؟
حاصل این تفکر را در این سخنرانی زیبای سایت تد می بینید، بین یک شهروند سیاه پوست و سفید پوست، چه رابطه انسانی و با ارزشی برقرار است. این فعال محیط زیست، برای ما تعریف می کند که چگونه نلسون ماندلا، بعد از رهایی از زندان، مدتی را در کمپ آنها گذرانده است، و بعد چگونه بین او و همشهری سیاه پوست او، دوستی برقرار گردیده است.
نوشته های چند روز اخیر این وبلاگ:
/--------/ماندلا، اثبات امکان مبارزه و رسیدن به دمکراسی بدون آدم کشی است!/راه ماندلای بزرگ دوای سرطان خشونت است/---/یک مقایسه ساده، شرکت ملی گاز ایران و شرکت ژ-د-اف (شرکت گاز فرانسه) /---/ آیا امامزاده ها، بعد از مرگ هم سکس دارند که همچنان تعداد آنها به این شدت افزایش می یابد؟!
نوشته های اخیر این وبلاگ:
و چند نوشته اخیر این وبلاگ:
4) /داستان سرداران جنگ و مصونیت مضاعف آقازاده های آنها!/ امام زاده های زنده ای که مشغول دلالی هستند...!